Blog – 15 – Cryolipolyse

Blog – 15 – Cryolipolyse

Cryolipolyse is een behandeling waarbij vetten door kou vernietigd worden. Het is de beste niet-operatieve manier om plaatselijk vet kwijt te raken en om af te slanken. Met een cryolipolyse behandeling wordt lokaal lichaamsvet verwijderd door de bevriezing van vetcellen. Tijdens de behandeling zorgt het Ice Slim II apparaat ervoor dat probleemzones gedurende een uur blootgesteld worden aan intense kou (-9°C). Door gecontroleerde koeling bevriezen we de vetcellen. Wanneer een vetcel eenmaal is bevroren, verwijdert het lichaam deze via een natuurlijke wijze uit het lichaam. Een deel van het vet wordt direct afgevoerd door het lymfesysteem en het andere deel wordt afgevoerd via de lever en nieren. Deze vetcellen blijven vervolgens permanent weg, mits je gezond leeft natuurlijk. En dat zonder operatie!

Hoe werkt cryolipolyse precies:
Lichaamsvet bestaat uit meerdere lagen. De onderste laag vet bevindt zich dicht bij de spieren. Deze vetlaag vermindert u door het nastreven van een gezonde leefstijl, dus een goed eetpatroon en voelde lichaamsbeweging. De laag daarboven ligt net onder de huid en is de hardnekkigste vetlaag. Aangezien deze vetlaag een slechte doorbloeding heeft is het moeilijker deze te verminderen met een gezonde leefstijl. Voor deze vetlaag is cryolipolyse dé perfecte oplossing.

Tijdens de cryolipolyse behandeling wordt als eerste een gelpad op de behandel zone aangebracht om de huid te beschermen tegen de kou. Daarna wordt de applicator op het te behandelen gebied geplaatst. Door middel van een sterk vacuüm wordt de huid (inclusief de onderste vetlaag) in de applicator gezogen, waarna het koelen begint. De zuigkracht kan een gevoel van trekken en knijpen geven. Zodra het koelen begint, kun je de eerste paar minuten een stekend gevoel, tintelingen of kramp ervaren. Deze sensaties verdwijnen binnen een aantal minuten zodra de gekoelde zone gevoelloos wordt. Gedurende 60 minuten worden de vetcellen in de applicator gekoeld met een temperatuur van -9 graden. Na deze 60 minuten wordt de applicator van het lichaam afgehaald en wordt het behandelde gebied twee minuten lang intensief gemasseerd. Na de cryolipolyse behandeling worden de vetcellen door je lichaam gezien als afwijkend en sterven af. De afgebroken vetcellen worden gedurende 8 tot 12 weken na je behandeling op een natuurlijke wijze opgeruimd en afgevoerd.

Waarvoor kan de cryolipolyse behandeling worden ingezet:
– Onderkin
– (Onder)buik
– BH uitstulpingen / rugvet
– Armen
– Bovenbenen
– Heupen (lovehandles)
– Cellulite

Resultaat van de cryolipolyse behandeling:
Na een behandeling kan 20 tot 40% van het vet verdwenen zijn, dit is vaak waarneembaar na 4 à 12 weken waarbij na enkele maanden na de behandeling de dikte van de behandelde vetlaag nog verder zal verminderen. Meerdere behandelingen zorgen ervoor dat de al verkregen resultaten nog verder verbeteren. Afhankelijk van het gewenste resultaat kunnen 1 tot 3 behandelingen worden ingezet, met een tussenpoos van 1 tot 2 maanden. Het is raadzaam om na de behandeling veel water te drinken.

Herstel:
Na de behandeling is de huid rood, dit zal binnen enkele uren verminderen. Ook kan het behandelgebied wat beurs aanvoelen en soms ontstaan er blauwe plekken welke enkele dagen kunnen aanhouden. De behandeling is niet pijnlijk en het is mogelijk om direct daarna de dagelijkse bezigheden te hervatten. Voor het optimale resultaat wordt een koolhydraatarm dieet geadviseerd en minimaal twee keer per week te sporten. Zonder deze elementen kan niet het gewenste resultaat behaald worden.

Voordelen van cryolipolyse:
– Een snel resultaat
– Een korte hersteltijd
– Geen operatieve ingreep
– Vrijwel pijnloze behandeling
– Geen littekens

Voor- en na foto’s:

Geïnteresseerd in deze behandeling of wil je meer informatie over jouw mogelijkheden/opties voor cryolipolyse? Maak een afspraak bij een van onze huidtherapeuten bij Kristal Skin & Laser Clinic. Zien je we snel?