Met behulp van de SplendorX laser kan overbeharing behandeld worden. Tijdens de laser behandeling worden lichtflitsen omgezet in warmte, waardoor het haarzakje wordt verwarmd en uiteindelijk zal afsterven. Door deze behandelingen zal de ongewenste haargroei aanzienlijk verminderen. Daarnaast kunnen ontsierde rode en paarse vaatjes in het gezicht en op het lichaam verminderd worden. De vaatwandjes klonteren samen en verschrompelen. Ook pigmentatievlekken kunnen verminderd worden. De warmte van de laser zorgt voor samenklontering van pigmentcellen. Het lichaam ruimt het vervolgens op.

De SplendorX laser bestaat uit een Alexandrite en een Nd:YAG laser, die ook in combinatie gebruikt kan worden. Hierdoor kan er extra veelzijdigheid aangeboden worden. Daarnaast zorgt de beschikbaarheid van beide laserbronnen ervoor dat ALLE huidtypes veilig behandeld kunnen worden met één apparaat.

Tijdens de behandeling draagt u een bril om uw ogen te beschermen. De behandeling is niet pijnlijk, maar kan wel gevoelig zijn. Na de behandeling zal het behandelde gebied worden gekoeld met een coldpack en een passende dag verzorging met SPF zal worden aangebracht.

Doordat deze SplendorX laser een duo laser is (Alexandrite & Nd:YAG) kan het meerdere indicaties behandelen dan alleen ongewenste haargroei.

Het aantal nodige behandelingen is afhankelijk van huidtype, locatie en omvang. Er zijn meerdere behandelingen noodzakelijk.

Met ontharing heeft het te maken met de groeifasen van de haren; groeifase, overgangsfase en uitvalfase. De groeifase is de belangrijkste fase voor definitief ontharing. Helaas van de buitenkant is niet zichtbaar welke haren in welke fase zich bevinden. Hierdoor zijn er meerdere behandelingen nodig om de haren in een geschikte haarcyclus te laten groeien om een zo goed mogelijk behandelresultaat te verkrijgen. Er zal geen 100% haarreductie kunnen optreden, wel 70-80%.

Gemiddeld zullen er 8 tot 10 behandelingen nodig zijn met een tussenpoos van 6-8 weken. Dit is afhankelijk van de hoeveelheid haargroei en het lichaamsdeel.

Voor de indicaties vaat en pigmentbehandelingen zijn gemiddeld 3-6 behandelingen nodig met een tussenpoos van 4-6 weken.