Chemische Peelings worden bij verschillende indicaties ingezet. De peelings bestaan uit een combinatie van verschillende ingrediënten en zuren. Door middel van een chemische peeling worden de dode, oppervlakkige huidcellen verwijderd, de huidstructuur wordt egaler en de celvernieuwing wordt gestimuleerd. Ook kan de talgproductie geremd worden en oppervlakkige pigmentatievlekken minder zichtbaar worden. Een keuze peeling wordt afgestemd op indicatie, huidtype en huidconditie. Kristal Skin & Laser Clinic werkt veel met peelings van LIRA. Ook Louis Widmer en Dermaquest peelings worden ingezet.

De Lira peelings bestaan uit verschillende ingrediënten en zuren en zijn tot stand gekomen door ervaren medische professionals, chemisten en huidspecialisten. De peelings kunnen breed ingezet worden bij de volgende indicaties: anti-aging, acne, grove poriën, pigmentatie en (acne) littekens.

•Lira Primer Plus Solution: Een oplossing om de huid voor te bereiden op een peeling behandeling. De zuren zorgen voor een betere penetratie van de peeling. Ook een kalmerend effect heeft het op de huid en dit draagt bij aan een sneller herstel.

•Lira PH Solution: Deze oplossing wordt na de peeling aangebracht om de huid te kalmeren en te neutraliseren.

•Lira Lactic Clear Refiner: Een peeling die melkzuur bevat. Melkzuur heeft een oplichtende eigenschap en is ideaal om pigment problemen te behandelen.

•Lira Vita-Brite Refresher: Deze peeling is geschikt voor het oplichten van pigmentatievlekken, verstevigen van de huid en milde vorm van acne. Ook geschikt als peeling wanneer de huid thuis niet optimaal is voorbereid en ook als onderhoudsbehandeling geschikt.

•Lira Hydroxy 30 Rebuilder: De peeling bevat glycolzuur en heeft een diepe penetratie door de kleine moleculaire structuur. Het stimuleert de celdeling, pakt zonbeschadiging aan, zorgt voor dermale hydratatie, werkt comedonen naar buiten en verbetert de huidteint.

•Lira Pumpkin Plus Definer: De peeling bevat pompoen enzymen, glycolzuur en salicylzuur en zorgt voor exfoliatie van de oppervlakkige dode huidcellen. Ook heeft een krachtige antioxidanten werking, stimuleert celdeling waardoor de huid frisser, gladder en egaler wordt. De peeling is geschikt bij anti-aging, acne en pigmentatie.

•Lira Sal Pulp Definer: De peeling bevat Salicylzuur en werkt keratolytisch op het huidoppervlak. Ook heeft het een antioxidanten werking door de toegevoegde pulp extracten. Het is zeer geschikt voor de ontstoken, vette acne huid door de talgoplossende werking van salicylzuur.

•Lira Mineral Jessner Rebuilder: De peeling is geschikt voor alle vormen van acne en heeft een positief effect op ontstekingen. Ook pigmentatie problemen kunnen behandeld worden. Dit door toevoeging van verschillende zuren.

•Lira Mineral TCA Rebuilder: De peeling bevat Tricloorazijnzuur en veroorzaakt denaturatie van proteïnen (eiwitten). Het is een medium diepe peeling en zorgt voor grote afschilfering op de huid. De peeling kan ingezet worden bij rimpels, grove porien, acne littekens en pigmentatie.

•Lira Mineral Retinol Solution: Deze oplossing kan aangebracht worden na iedere peeling. Het versnelt het afschilferingproces door het stimuleren van de celdeling. De oplossing is op basis van vitamine A.

De Louis Widmer peelings bestaan uit 50%-70% glycolzuur en verwijderd dode huidcellen, geeft de huid een frisse en gladde uitstraling. Ook wordt celdeling gestimuleerd. Het is geschikt voor oppervlakkige pigmentatievlekken, anti-aging en acne. De Dermaquest peelings bevat onder andere salicylzuur, glyzolzuur en TCA in lage percentage en kunnen krachtiger zijn in werking.

Tijdens een intakegesprek zal een afgestemd behandelplan opgesteld worden en zullen op maat verzorgingsproducten geadviseerd worden. Het is belangrijk om de huid thuis voor te behandelen met een peeling. Deze peeling bevat een lage concentratie aan zuren en bereid de huid voor om de chemische peelings. Na de behandelingen op de praktijk kan de huid rood en gevoelig zijn. Ook kan schilfering ontstaan na 3-5 dagen. De huid dient goed beschermt te worden met een zonnebrandcrème van minimaal SPF30 gedurende het behandeltraject.

Het aantal nodige behandelingen verschilt per huid en per indicatie. Gemiddeld adviseren wij tussen de 6 tot 10 behandelingen te ondergaan met een tussenpoos van 1-2 weken.