Met behulp van IPL (Ellipse) of laser (Alexandrite) kan overbeharing behandeld worden. Bij beide behandelmogelijkheden worden lichtflitsen omgezet in warmte, waardoor het haarzakje wordt verwarmd en uiteindelijk zal afsterven. Door deze behandelingen zal de ongewenste haargroei aanzienlijk verminderen. De haren dienen pigment de bevatten. Dit betekent dat de haren donker (zwart of bruin) moeten zijn. Blonde of grijze haren worden behandeld met elektrische epilatie.

Tijdens de behandeling draagt u een bril om uw ogen te beschermen. Het behandelde gebied zal worden geschoren en afgetekend. De behandeling is niet pijnlijk, maar kan wel gevoelig zijn. Na de behandeling zal het behandelde gebied worden gekoeld met een coldpack en een passende dagverzorging met SPF zal worden aangebracht.

Het aantal nodige behandelingen is afhankelijk van huidtype, locatie en omvang.
Er zijn meerdere behandelingen noodzakelijk. Dit heeft te maken met de groeifasen van de haren; groeifase, overgangsfase en uitvalfase. De groeifase is de belangrijkste fase voor definitief ontharing. Helaas van de buitenkant is niet zichtbaar welke haren in welke fase zich bevinden. Hierdoor zijn er meerdere behandelingen nodig om de haren in een geschikte haarcyclus te laten groeien om een zo goed mogelijk behandelresultaat te verkrijgen. Er zal geen 100% haarreductie kunnen optreden, wel 70-80%.

Gemiddeld zullen er 8 tot 10 behandelingen nodig zijn met een tussenpoos van 6-8 weken.

• U mag de haren niet epileren, harsen of waxen. Scheren of knippen van de haren is wel toegestaan.

• Gedurende het behandeltraject is het advies om niet onder de zonnebank te gaan om eventuele complicaties te voorkomen.