Tijdens de intake wordt er met de Observ 520 een kijkje genomen in de diepere huidlagen, om het huidprobleem beter te kunnen vaststellen. Aan de hand van de huidscan wordt een gepersonaliseerd behandelplan samengesteld. Er worden adviezen gegeven over geschikte behandelingen en huidverzorgingsproducten afgestemd op de hulpvraag en indicatie.

Met de Observ is het mogelijk om de huid onder invloed van 6 verschillende filters nauwkeurig te analyseren. Hierbij wordt er per foto gefocust op een verschillend huidkenmerk, zoals doorbloedingsproblemen, pigmentatiestoornissen, huidveroudering, verstopte poriën, hoeveelheid talgproductie en het vochtgehalte in de huid. Bepaalde huidaandoeningen zoals pigmentatie en roodheid zijn niet altijd zichtbaar met het blote oog, maar wel met de Observ. Op deze manier kan er worden gekeken naar welke huidaandoening in de loop van de tijd naar voren kunnen komen en hoe wij deze het beste kunnen onderdrukken en behandelen.

Om het beste beeld te krijgen van uw huid in de Observ, is het verstandig om vooraf (het liefst 3 uur van te voren) de huid goed te reinigen met een reinigingsproduct. Ook is het van belang om geen crèmes, foundations of zonfactors op de huid te hebben tijdens de huidscan. Dit om geen verkeerd beeld van de huid te schetsen en de beste huidmeting eruit te krijgen.

Alle foto’s worden opgeslagen en naar uw mail gestuurd, zodat u alles na de intake nog een keer terug kunt kijken. Na enkele behandelingen zult u weer in de huidscan nieuwe foto’s mogen maken, zodat er heel gedetailleerd kan worden gekeken wat de behandeling(en) voor effect hebben gehad op de huid.