De KTP laser is met name geschikt voor vasculaire aandoeningen en pigmentaandoeningen.

Bij vasculaire aandoeningen zorgen de pulsen ervoor dat de energie die in de rode kleur van het bloed komt, omgezet wordt in warmte. De warmte zorgt ervoor dat de vaatwandjes beschadigen, waardoor de vaatjes samentrekken en verschrompelen. Daarna ruimt het lichaam op. Na de behandeling kan de huid wat rood en gezwollen zijn. De behandeling is niet pijnlijk, maar het kan gevoelig zijn.

Bij pigmentaandoeningen geeft de puls energie af aan de gepigmenteerde cellen, hierdoor wordt het opgewarmd. Door de opwarming ontstaat schade aan de pigmentcellen en sterven de cellen af. Het lichaam ruimt ook deze cellen op. Het pigment kan na de behandeling in eerste instantie juist donkerder worden en zal daarna afschilferen, wat 7 tot 10 dagen kan duren. De omliggende huid blijft intact. Na de behandeling kan de huid wat rood en gezwollen zijn.

Afhankelijk van de indicatie zijn er gemiddeld 1-3 behandelingen nodig met een tussenpozen van vier weken. Uiteraard kan aan de hand van verschillende factoren (veroudering en ongezonde levensstijl) nieuwe plekjes ontstaan op andere gebieden.

Mocht u deze behandeling willen is het belangrijk om voor de behandeling te stoppen met de zonnebank of bruiningsproducten. Ook is het belangrijk om in samenspraak met de huidtherapeut voor de behandeling te stoppen met peelende producten.

Na de behandeling is het belangrijk dat u zonnebrandcrème met ten minste SPF 30 gebruikt. Bij vasculaire aandoeningen is het om terugkeer te vermijden van belang dat u oppast met temperatuurverschillen, pittig eten en roken.