De Fractional laser 1550nm is een non-ablatieve laser en werkt efficiënt op de huid met een minimale herstelperiode. Dankzij het ingebouwde koelingssysteem zult u de behandeling comfortabel kunnen ondergaan. Door de onafhankelijk in te stellen pulsduur en energie kan de thermische schade zowel in de breedte als in de diepte geregeld worden. Omdat het een non-ablatieve laser is, zal de huid dicht blijven en wordt op een gefractioneerde wijze kleine gaatjes diep in de huid gemaakt. Dit zorgt voor stimulatie van diepe huidlagen en activatie van collageen en elastine.

Tijdens de behandeling draagt u een bril om uw ogen te beschermen. Het behandelde gebied wordt afgetekend. De behandeling kan gevoelig en pijnlijk zijn. U kunt eventueel 30-40 minuten van te voren een verdovende crème (bijv. Emla-crème) aanbrengen. Middels een roller die over uw huid beweegt zal er random scanning plaatsvinden waardoor elke zone zo optimaal mogelijk behandeld kan worden.

Na de behandeling is de huid rood en zwelling kan optreden. Het gebied zal gekoeld worden met een coldpack en verzorgd worden met een herstellende zalf. Het is raadzaam om thuis nog na te koelen met een coldpack. Omdat de huid na de behandeling extra kwetsbaar is, raden wij aan gedurende het behandeltraject de huid goed te beschermen met een SPF 30.

Het aantal nodige behandelingen verschilt per huid en per indicatie. Gemiddeld adviseren wij 3-5 behandelingen met een tussenpoos van 4 weken. Na het behandeltraject zal ongeveer drie maanden gewacht worden dit vanwege stimulatie van collageen te bevorderen.