Couperose verwijderen (laser/IPL)

Stoort u zich ook zo aan de (paars)rode vaatjes in uw gezicht? Of schaamt u zich voor uw rode wangen die onder invloed van diverse factoren steeds meer zichtbaar worden?

Bij Huidtherapie Kristal zijn er verschillende behandelmogelijkheden om dergelijke problematiek aan te pakken. Dit kan onder andere door middel van een behandeling met de IPL of een van onze lasers.

De licht- en/of lasertherapie heeft als doel de vaatstructuur in de huid te verhitten, waardoor de roodheid in de huid zal afnemen. Gedurende de behandeling wordt het licht van de laser of IPL in de huid omgezet in warmte. Deze warmte verhit de vaatwand waardoor de vaten stollen en er geen bloed meer doorheen kan lopen. Het lichaam ruimt in de weken daarna het beschadigde vaatje op.

Na de behandeling is het belangrijk om de huid goed te koelen, zodat de warmte weer uit de huid zal verdwijnen. De huid kan wat rood zijn en er kan een lichte zwelling ontstaan. In een enkel geval kunnen er korstjes ontstaan en kunnen de vaatjes donkerder zijn van kleur. Dit verdwijnt binnen een aantal dagen.

Het aantal nodige behandelingen verschilt per huid en per indicatie. Soms kan een enkele behandeling al een opmerkelijk verschil opleveren. Gemiddeld adviseren wij tussen 2 tot 4 behandelingen te ondergaan met een tussenliggende periode van 3 tot 4 weken. Couperose is een huidaandoening wat terug kan komen. Om deze reden adviseren wij 1-2 keer per jaar een onderhoudsbehandeling uit te voeren.