De Cosmelan behandeling heeft als doel de melaninevorming te verminderen op de huid. Het reguleert de overproductie van melanine (pigment) en remt en bestrijdt het verschijnen van nieuwe pigmentvlekken. Dit betekent dat pigmentvlekken, door hyperpigmentatie, ouderdomsvlekken en/of van melanische oorsprong, verwijderd worden en op langer termijn onder controle kan behouden worden.

De behandeling is een behandeltraject bestaande uit 4 tot 5 fysieke consulten en neemt circa 2-3 maanden in beslag. Tijdens een intakegesprek zal de behandeling uitgelegd worden en kan eventueel de huid voorbereid worden met een peeling. Dit is niet noodzakelijk. Of kan er gestart worden met het aanbrengen van Cosmelan 1 (het masker). Deze zal ongeveer 8-12 uur op de huid blijven zitten afhankelijk van het huidtype en indicatie. De kleur van het masker is oranje tot bruin. Met het masker zal u de praktijk dan ook verlaten. Na 48 uur komt u terug op consult en ontvangt u de overige Cosmelan 2 producten. De thuisproducten zijn bedoeld om verdere overproductie van melanine te remmen. Tussendoor komt u met enige regelmaat terug op consult.

Belangrijk is dat u gedurende het behandeltraject geen scrub of peeling op de dag van de behandeling. Het gezicht niet scheert, harst of epileert. En ook geen laserbehandeling gedurende 2 weken voorafgaand aan de behandeling.

  • Hyperpigmentatie/pigmentvlekken (buitensporige pigmentatie)
  • Melasma (zwangerschapsmasker)
  • Huidveroudering door een systematische blootstelling aan de zon
  • Post- inflammatoire hyperpigmentatie