Couperose kan met behulp van laser/IPL behandeld worden. Het doel bij deze therapie is de vaatstructuur in de huid te verhitten, waardoor de roodheid in de huid zal afnemen. Gedurende de behandeling wordt het licht van de laser of IPL in de huid omgezet in warmte. Deze warmte verhit de vaatwand waardoor de vaten stollen en er geen bloed meer doorheen kan lopen. Het lichaam ruimt in de weken daarna het beschadigde vaatje op.

Na de behandeling is het belangrijk om de huid goed te koelen met lauw water, zodat de warmte weer uit de huid zal verdwijnen. De huid kan wat rood zijn en er kan een lichte zwelling ontstaan. In een enkel geval kunnen er korstjes ontstaan en kunnen de vaatjes donkerder zijn van kleur. Dit verdwijnt binnen een aantal dagen.

Het aantal nodige behandelingen verschilt per huid en per indicatie. Ook is het afhankelijk van onderliggende factoren. Couperose kan verergeren door stress, temperatuurverschillen, producten, eetgewoontes en erfelijke aanleg.
Gemiddeld adviseren wij tussen 2 tot 4 behandelingen te ondergaan met een tussenliggende periode van 3 tot 4 weken.

Couperose is een huidaandoening wat terug kan komen. Om deze reden adviseren wij 1-2 keer per jaar een onderhoudsbehandeling uit te voeren.