Informatie

Wat is huidtherapie?

Huidtherapie is de behandeling van een huidaandoening met de bedoeling deze te genezen, te verminderen of eventueel te voorkomen.

Ongeacht het huidprobleem bestaat de aanpak van de huidtherapeut uit een aantal stappen waarbij u nauw wordt betrokken. U begint met een persoonlijk gesprek (intake) waarin u uw klachten en verwachtingen naar voren brengt. Samen met de gegevens van de verwijzende arts vormt deze informatie de basis voor het onderzoek van de huidtherapeut.
De huidtherapeut maakt in overleg met u een behandelplan. Daarna volgen de behandelingen.

De Nederlandse Vereniging voor Huidtherapeuten (NVH) is de beroepsvereniging voor huidtherapeuten. Praktijk voor Huid- en Oedeemtherapie Kristal is bij deze beroepsvereniging aangesloten. edeemtherapie Kristal is een moderne praktijk voor huidtherapie, waar uiteenlopende huidproblemen worden behandeld.
Huidtherapie is een jong paramedisch beroep. Een huidtherapeute behandelt -op doorverwijzing van een medicus- patiënten met een zieke of beschadigde huid.

De praktijk is in 2009 opgezet door huidtherapeute Maryam Rahmatian. Inmiddels telt Huidtherapie Kristal twee vestigingen in Amsterdam: in het BovenIJ Ziekenhuis (Amsterdam Noord, geopend op maandagen van 09:00 tot 21:00 uur) en Witte de Withplein (Amsterdam West, geopend van maandag t/m vrijdag).

In de praktijk voor Huid- en Oedeemtherapie Kristal werken zeer ervaren huidtherapeuten.
Zij hebben een vierjarige HBO-opleiding gevolgd, zijn BIG geregistreerd en zijn ingeschreven in het kwaliteitsregister Paramedici.

De Nederlandse Vereniging voor Huidtherapeuten (NVH) is de beroepsvereniging voor huidtherapeuten. Praktijk voor Huid- en Oedeemtherapie Kristal is bij deze beroepsvereniging aangesloten.

Sinds 2011 worden Botox-behandelingen door een dermatoloog verricht bij huidtherapie Kristal.

Mocht u aanvullende informatie willen en/of vragen hebben, dan kunt u ons uiteraard elke werkdag telefonisch bereiken, tussen 08.30 – 17.00 uur.

Wij verwelkomen u graag in een van onze praktijken.