De inkt van een tatoeage bestaat uit een bindmiddel en kleurpigmenten. Deze pigmenten zijn zeer klein en worden door middel van een dunne naald in de opperhuid geplaatst. De inkt blijft hangen in de lederhuid en veroorzaakt dat de inkt wordt opgeslagen in de huid waardoor de tatoeage zichtbaar blijft. In de loop der jaren zakt deze inkt verder de huid in en kan een tatoeage vervagen.

Een tatoeage verwijderen is een langdurig proces, echter is het resultaat verbluffend. Door middel van meerdere laser behandelingen kan een tatoeage verwijderen worden bewerkstelligd. Let wel op, er zijn meerdere behandelingen nodig om een tatoeage in zijn geheel te verwijderen.

Tatoeage verwijderen wordt gedaan door middel van een laser. Gedurende de laser behandeling wordt de tatoeage met lichtflitsen vervaagd. De gehele tatoeage moet worden behandeld met de laser om de tatoeage goed te kunnen verwijderen.

Na afloop van de laserbehandeling wordt de huid gekoeld en wordt er, indien dit nodig is, een koelende en antibacteriële crème voorgeschreven. Direct na de behandeling is het resultaat nog niet goed zichtbaar. Er kan wat inkt uit de huid komen en er kan roodheid ontstaan. Soms ontstaat er ook bloedverlies na de behandeling, gecombineerd met vochtophoping. Hieruit kunnen blaren en korstjes ontstaan. Wanneer deze zijn verdwenen wordt de nieuwe huid zichtbaar. U dient deze huid na de behandeling goed te beschermen tegen onder andere UV-straling.

Iedere tatoeage is anders, om deze reden is het tatoeage verwijderen een zeer persoonlijk traject. De ene tatoeage heeft veel kleuren, de andere is enkel met

donkere inkt gezet. Om ervoor te zorgen dat de tatoeage in zijn geheel kan worden verwijderd, wordt er een persoonlijk behandelplan opgesteld. In dit persoonlijke behandelplan worden het aantal behandelingen vastgelegd. Na iedere behandeling wordt het resultaat steeds meer zichtbaar en het gemiddeld aantal behandelingen wordt vastgesteld op zes behandelingen. Echter is dit geen garantie, het aantal behandelingen kan per tatoeage verschillen. Zo kan een tatoeage met twee of zelfs meer dan tien behandelingen pas echt goed worden verwijderd.