Heeft u last van overbeharing? Bij Huidtherapie Kristal kunnen onze gecertificeerde huidtherapeuten u behandelen met IPL (Ellipse) of laser (Alexandrite). Uw huidtherapeut zal tijdens het intakegesprek bespreken welke behandeling het beste bij u past. Bij beide behandelingen zet het licht warmte af, waardoor het haarzakje wordt verwarmd en uiteindelijk zal afsterven. Door deze behandelingen zal de ongewenste haargroei aanzienlijk verminderen.

Voor zowel de behandeling met de laser als met IPL is het van belang dat de haren pigment bevatten. Dit betekent dat de haren donker (zwart of bruin) moeten zijn. Blonde of grijze haren worden behandeld met elektrische epilatie.

Tijdens de behandeling draagt u een bril om uw ogen te beschermen. Het behandelde gebied zal worden geschoren en afgetekend. De behandeling is niet pijnlijk, maar kan wel gevoelig zijn. Na de behandeling zal het behandelde gebied worden gekoeld met een coldpack en aloë vera en zal er indien nodig een beschermende zalf en/of SPF worden aangebracht.

Voor de behandeling met IPL of laser zijn meerdere behandelingen noodzakelijk. Dit is afhankelijk van de omvang en locatie. Tijdens het intakegesprek zal de huidtherapeut een indicatie geven over het aantal behandelingen. Gemiddeld zullen er 8 tot 10 behandelingen nodig zijn. Gedurende het behandeltraject zal regelmatig een evaluatiemoment plaatsvinden. Tussen de behandelingen zit ongeveer 6 tot 8 weken.

  • Wees uzelf ervan bewust dat uw huid gevoeliger is door de behandeling.
  • Bescherm uw huid elke 2 uur met een zonnebrandcrème van minimaal SPF30.
  • Probeer de zon 4 weken voor en 4 weken na de behandeling te mijden.
  • Wanneer na de behandeling wat roodheid of zwelling ontstaat, kunt u thuis nakoelen.
  • Probeer niet aan eventuele korstjes te krabben om pigmentvlekken en/of littekens te voorkomen.