Maak kennis met onze nieuwste laser voor de behandeling van huidverbetering, striae en acnelittekens en andere (chirurgische) littekens.

De Frax 1550 werkt snel en efficiënt en daarnaast is de herstelperiode minimaal. Dankzij het ingebouwde koelingssysteem zult u de behandeling comfortabel kunnen ondergaan. Door de onafhankelijk in te stellen pulsduur en energie kan de thermische schade zowel in de breedte als in de diepte geregeld worden. Omdat de Frax 1550 een non-ablatieve laser is, zal de huid dicht blijven waarbij op een gefractioneerde wijze tot 1500 micron diep behandeld kan worden. U kunt wel wat kleine microkorstjes verwachten. Dankzij deze unieke specificaties kunnen ook diepere littekens en/of huidbeschadigingen worden aangepakt.

Tijdens de behandeling draagt u een bril om uw ogen te beschermen. Het behandelde gebied kan afgetekend worden en eventueel kunt u (30 tot 45 minuten van te voren) een verdovende crème (bijv. Emla-crème) aanbrengen. Middels een roller die over uw huid beweegt zal er random scanning plaatsvinden waardoor elke zone zo optimaal mogelijk behandeld kan worden. De behandeling is niet geheel pijnloos en naderhand zal het gebied gekoeld worden met een coldpack en worden verzorgd met een herstellende zalf.

Na de behandeling kan roodheid en zwelling optreden, omdat uw huid intensief behandeld is. Omdat de huid na de behandeling extra kwetsbaar is, raden wij aan gedurende het behandeltraject de huid goed te beschermen met een SPF. De behandeling kan elke 4 weken worden uitgevoerd en er zijn gemiddeld 3 tot 5 behandelingen nodig. De huid krijgt (met de juiste ondersteuning) een betere vocht/vetbalans en kan invloeden van buitenaf zoals zon, wind, koude en uitlaatgassen beter aan.

Uw huidtherapeut zal tijdens het intakegesprek de behandeling met u bespreken en eventuele vragen beantwoorden.