IPL Ellipse gebruikt korte, veilige krachtige lichtflitsen om in slechts enkele minuten ongewenste haren van alle delen van het lichaam te verwijderen. U zult jarenlang plezier hebben van het resultaat.

Voor de behandeling wordt een dunne laag gel (vergelijkbaar met gel die wordt gebruikt bij echo onderzoek) op uw huid aangebracht om een zo optimaal mogelijke lichtgeleiding naar de huid te krijgen. Het handstuk van de IPL wordt tegen de huid gedrukt en vervolgens komt er een zorgvuldig gecontroleerde zichtbare lichtflits vrij. Potentieel schadelijke golflengtes en alle golflengtes die normaal gesproken door het water in de huid worden opgenomen, worden er met de door IPL gepatenteerde ‘Dual Mode Filtering’ uitgefilterd. Het resterende licht wordt door het pigment (melanine) in uw haar geabsorbeerd. Melanine zet het licht om in warmte. De haar geleidt de warmte tot in het haarzakje, waardoor het zakje vernietigd wordt en geen nieuwe haar meer kan maken.

Elke haar heeft een levenscyclus; het groeit gedurende een bepaalde periode, valt uit, rust en begint dan opnieuw te groeien. Alleen haren die groeien, kunnen worden behandeld – dus de behandelingen moeten met tussenpozen worden herhaald totdat alle haarzakjes in de groeifase zijn behandeld. De duur en periode van de groeicycli zijn afhankelijk van meerdere factoren, zoals de plaats op het lichaam waar de haargroei voorkomt, de hormonale situatie en leeftijd. Klinische studies hebben aangetoond dat er doorgaans drie tot zes behandelingen nodig zijn, elk met een tussenliggende periode van één tot drie maanden.

Een haar maakt een groeicyclus door en ontwikkelt zich in 3 verschillende fasen. De serie haren in de eerste groeifase reageert optimaal op een laserbehandeling. Deze haren zitten namelijk diep in het haarzakje en bevatten veel pigment. De haren in de overgangsfase en de rustfase komen ook een keer aan de beurt. Bij de volgende behandeling bevindt een nieuwe serie haren zich in de groeifase. Om uiteindelijk alle haarzakjes in de eerste groeifase te kunnen behandelen heeft u gemiddeld 6 a 8 behandelingen nodig.

U kunt het beste elke 6 weken behandeld worden. Aan het einde van de reeks kunnen er meer weken tussen de behandelingen zitten.