Couperose is onschuldig, maar veel mensen vinden couperose wel vervelend – behalve dat het cosmetisch niet mooi is, kan couperose ook klachten geven. Bij grote temperatuurverschillen kan het gezicht rood aanlopen en heel warm worden. In sommige gevallen is er sprake van rosacea. Rosacea is een chronische huidaandoening waarvan de oorzaak onbekend is. De meest voorkomende symptomen zijn roodheid in het gelaat, kleine bloedvaatjes oppervlakkig in de huid (couperose) en een branderig of stekend gevoel. Ook kunnen er kleine bultjes/puistjes tot wat grotere ontstekingen in de huid voorkomen. Bij couperose speelt met name erfelijke aanleg een rol: de sterkte van de vaatwanden is erfelijk bepaald. Veel buiten zijn in weer en wind en blootstelling aan UV-straling kunnen couperose verergeren.

Het licht wordt omgezet in warmte, die het eiwit in de wand van het vaatje vernietigt, waardoor de vaatjes na de behandeling geleidelijk verdwijnen.

Deze dunne vaatjes (teleangiëctastieën genaamd) rond uw neus of op uw wangen zijn kleine bloedvaatjes aan de oppervlakte van uw huid, die vaak ontstaan door overmatige blootstelling aan de zon. Ze komen soms ook voor op een plek die in zijn geheel wat roder is dan de rest van uw huid.

Vasculaire laesies zijn het resultaat van talrijke of grote vaten die zich direct onder uw huid vormen. Deze laesies komen in veel maten en vormen voor en kunnen overal op het lichaam voorkomen. Ze kunnen vele vormen aannemen, zoals wijnvlekken, gesprongen haarvaatjes, diffuse roodheid, hemangiomen en kersenangiomen. U hoeft ze niet langer te accepteren als de prijs die u moet betalen voor het ouder worden of voor iets dat u bij de geboorte heeft meegekregen.

Er worden korte, veilige lichtflitsen op de huid gericht. Het systeem filtert het licht om ervoor te zorgen dat de gebruikte golflengtes worden geabsorbeerd door hemoglobine in het bloed in uw probleemvaten. Het licht wordt omgezet in warmte, die het eiwit in de wand van het vaatje vernietigt, waardoor de vaatjes na de behandeling geleidelijk verdwijnen. Voor de behandeling wordt een dunne laag gel (vergelijkbaar met gel die wordt gebruikt bij echo-onderzoek) op uw huid aangebracht om een zo optimaal mogelijke lichtgeleiding naar de huid te krijgen.

Gemiddeld zijn 3 tot 5 behandelingen nodig om couperose te verwijderen. Dit is afhankelijk van de mate waarin de couperose voorkomt en in welke mate de cliënt zich aan de voorgeschreven leefregels kan houden. Direct na de behandeling is de huid rood en gezwollen. In de regel trekt dit binnen 48 uur weer weg.